Funkcionalna vadba

Funkcionalna vadba

Funkcionalni trening temelji predvsem na vajah z lastno težo, vključuje pa tudi vadbo z raznimi pripomočki, kot so: TRX, kolebnice, elastike, kettlebells, medicinke, proste uteži ipd. Gre za izjemno raznoliko vadbo, saj ni izoliran trening določenih mišičnih skupin, ampak trening, ki se najbolj približa naravnemu in uporabnemu gibanju človeka. Vadba je primerna za vsakogar, ker je prilagodljiva, torej ne zahteva predznanja ali določene stopnje telesne pripravljenosti.

Pozitivni učinki funkcionalne vadbe so, poleg izgube odvečnih kilogramov, izboljšanje moči, vzdržljivosti, agilnosti, eksplozivnosti in hitrosti ter boljša psihična moč, s katero lažje premagujemo stres in nenazadnje z funkcionalnim treningom krepimo ekipni duh ter pridobimo nove prijatelje.

Bod’Fit Camp

BOD’FIT CAMP je funkcionalna vadba za vsakogar, kjer sta začetek in konec vadbe omejena na točno določeno uro. Vadba traja 45-60min. Vadeči vadijo na krožni način. Število vadečih je omejeno. Vedno je prisoten trener. Manjša možnost individualizacije.

CrossTopFit

CROSStopFIT vadba je funkcionalna vadba za vsakogar, kjer začetek in konec vadbe nista časovno omejena. Vendar pa mora vadeči priti na vadbo v določenih več-urnih terminih. Vadeči vadijo na več načinov. Število vadečih ni omejeno. Vedno je prisoten trener. Večja možnost individualizacije.