Otroški program

Poskrbimo tudi za naše najmlajše

Otroci in starši vadba je namenjena najmlajšim (od 2. do 3. leta) in njihovim staršem, da skupaj spoznavajo in osvajajo otrokova prva gibalna znanja. Učimo se dela v skupini, raziskujemo nove prostore, se učimo ponavljati za učiteljem in skozi zgodbe, s poligoni osvajamo osnovno motoriko. Starši preživijo aktivnih 45 minut s svojim malčkom, otrok pa se zaradi pomoči starša počuti varno in udobno. Vadba poteka pod vodstvom specializiranih športnih pedagogov.

(za vadbo zbiramo prijave na recepciji)

Mali športnik  je namenjen otrokom od 3. do 5. leta in poteka enkrat ali dvakrat tedensko po 55 minut. V vadbeni skupini otroci vadijo samostojno brez prisotnosti staršev in pod vodstvom športnih pedagogov . Skozi celo vadbeno leto se otroci na zabaven način učijo naravnih oblik gibanj, elementarnih iger ter različnih gimnastičnih vaj. Otroci vadijo v prilagojeni športni dvorani. (torek in četrtek  od 16.30 do 17.30)

Funkcionalna vadba za otroke in najstnike je v osnovi raznovrstna vadba namenjena otrokom od  8. do 16. leta starosti, ki se ne želijo usmeriti v točno določeno športno panogo, vseeno pa skozi vadbeno leto spoznajo osnovne elemente številnih športnih panog, od atletike, gimnastike in funkcionalnega treninga, ki temelji predvsem na vajah z lastno težo, vključuje pa tudi vadbo z raznimi pripomočki, kot so: TRX, kolebnice, elastike, kettlebells, medicinke, proste uteži ipd. Gre za izjemno raznoliko vadbo, saj ni izoliran trening določenih mišičnih skupin, ampak trening, ki se najbolj približa naravnemu in uporabnemu gibanju človeka. Vadba je primerna za vsakogar, ker je prilagodljiva, torej ne zahteva predznanja ali določene stopnje telesne pripravljenosti.

Pozitivni učinki funkcionalne vadbe so, poleg izgube odvečnih kilogramov, izboljšanje moči, vzdržljivosti, agilnosti, eksplozivnosti in hitrosti ter boljša psihična moč, s katero lažje premagujemo stres in ne nazadnje z funkcionalnim treningom krepimo ekipni duh ter pridobimo nove prijatelje.

(torek in četrtek od 17.30 do 18.30)

Splošna telesna priprava je za mlade športnike še posebej pomembna, saj je v fazi odraščanja vpliv na motorične sposobnosti precejšen.  Poleg tega  z dobro telesno pripravo dosežemo tudi boljši rezultat v primarni športni panogi – ter seveda zmanjšamo možnost poškodb.

Glede na dejstvo, da je splošna telesna priprava športnika zelo pomemben del trenažnega procesa vsake športne discipline, vam v centru Top-Fit omogočamo sistematične treninge splošne telesne priprave, ki potekajo pod strokovnim nadzorom.  Treningi potekajo individualno ali v skupini.  Zajemajo  vse pomembne motorične sposobnosti za razvoj mladega športnika in sicer trening hitrosti (frontalna hitrost, lateralna hitrost, agilnost, reakcijski čas), moči, koordinacije ter so prilagojeni mladim  športnikom glede na starost, stopnjo treniranosti ter motoričnega razvoja, primarno športno panogo ter glede na telesne asimetrije, ki so nastale v procesu rasti. (Termin po dogovoru)

Organiziranje otroških rojstnih dnevov v Top-Fitu!

Praznovanje organiziramo ob sobotah in nedeljah. Pozimi v veliki dvorani in bistroju, poleti pa zunaj na vrtu Top-fita. V ceni animacija in varstvo otrok, torta in pijača. Cena praznovanja 130 eur za dve uri.

Informacije in rezervacije na telefonu 040 50 20 60 ali 03 4281440 ali na recepciji Top-Fita.